Maria driver Taigas hållbarhetsarbete framåt

Att arbeta hållbart och långsiktigt är mer än en hjärtefråga för Taiga, det är en av våra grundstenar. Men det är stora och snåriga frågor som kräver fokus och tålamod för att ge utdelning.

Maria Larsson arbetar som CSR/Hållbarhetskoordinator på Taiga och som sådan är hon med och driver många olika frågor framåt.

- Vi har valt ut tre områden: Kemikalier, hållbara leverantörskedjor och transporter, som vi fokuserar extra mycket på, berättar Maria. Mitt uppdrag är att vara påläst och öka vår interna kunskap för att vi ska kunna ta så korrekta beslut som möjligt.

Under hösten har Maria besökt de fabriker som Taiga samarbetar med, för att berätta om hållbarhetsarbetet, följa upp fabrikernas arbete enligt Taigas uppförandekod och presentera visselblåsarfunktionen som snart lanseras.

- Vi är måna om våra samarbetspartners och att de har bra arbetsförhållanden. Detta är lika viktigt som att kläderna håller den kvalité vi vill, säger Maria.

Utöver de frågor som Maria aktivt driver fungerar hon som supportfunktion för hela företaget. Som sådan ser hon till att få fram de verktyg som kollegorna behöver och hjälpa till att reda i djungeln av material, funktioner och teknologier. Hon arbetar med att implementera ett aktivt hållbarhetsarbete på samtliga avdelningar och deltar i projekt tillsammans med såväl RISE som lokala nätverk.

- Det är oerhört mycket att ta ställning till och sätta sig in i för att kunna fatta kloka beslut men varje steg framåt är värt det, säger Maria.