Hallå Niklas Haglund som vann Sveriges Bäst Klädda 2017

Med bra arbetskläder blir de stora problemen snabbt mindre. Därför drog vi 2016 igång tävlingen Sveriges Bäst Klädda – en hyllning till alla de som jobbar i utsatt miljö, men som med hjälp av sin klädsel bidrar till ett tryggare, skönare och säkrare arbete. Vi blickar tillbaka över året med Niklas Haglund som vann Sveriges Bäst Klädda 2017.

Hur har året som Sveriges bäst klädda varit?

Det har varit bra. Jag kom hem från min utlandstjänst som militär i Mali i december och återgick till mitt vanliga arbete. Sedan har det rullat på. Taiga hörde av sig och undrade om jag ville ställa upp som modell på en fotografering. Det var jätteroligt! Det var miljöer, kläder och utrustning som jag är van vid. Veckan efter att jag vunnit var det faktiskt en för mig helt okänd person som kände igen mig som ”Sveriges Bäst Klädda”, det var en rolig grej.

Du vann en resa till Island, vem tog du med dig och hur hade ni det?

Det var jag och pappa som åkte och vi hade det jättebra. Första dagen gick vi runt i Reykjavik och såg oss omkring. I vinsten ingick en hyrbil så den använde vi andra dagen och åkte omkring så mycket som möjligt på ön. Vi fick riktigt häftiga naturupplevelser. Sista dagen besökte vi Blue Lagoon som också ingick i priset. Vi är jättenöjda med resan och jag kan rekommendera alla som vill ha en annorlunda upplevelse att besöka Island.

Har du något tips till dem som tävlar i år?

Jag tror att man ska lägga energi på själva bilden, att välja en där man befinner sig i en annan miljö än man brukar vara eller är med om något ovanligt. Jag skickade in mitt bidrag mest som en rolig grej, fast det är klart att jag verkligen ville vinna när jag gick till final.

 

Var med och tävla om att bli Sveriges bäst klädda 2018 genom att nominera dig själv eller en vän/kollega på www.sverigesbastkladda.se