Damkläder inom mansdominerade yrken - en självklarhet!

Arbetskläder som passar din kroppsform, oavsett om du är man eller kvinna är idag en självklar rättighet. En ny generation ställer tydligare krav och alla branscher måste haka på. Men så här har det tyvärr inte alltid sett ut och mycket har hänt de senaste åren.

För tio år sedan tvingades kvinnor ha på sig samma kläder som män. Att kvinnor behöver specialanpassade kläder efter deras kroppstyp var det ingen som talade om. Men det är enkelt. Herrkläder sitter inte lika bra på kvinnor, vilket gör att jobbet därmed inte heller blir lika bra genomfört. Roland Iwanow som är produktchef på Taiga berättar:

- Jag märker ett tydligt generationsskifte. Jag tror inte att det är jättestor skillnad på hur många av användarna som är kvinnor, men vi märker nu att man som inköpare och användare kräver att det ska finnas damstorlekar och passformer.

För tio år sedan hade Taiga en herrstorleksserie. Idag arbetar de med flera olika storleksgrupper, delvis herr och damstorlekar men även kort och lång-storlekar. Vi ser alla olika ut. Att kunna erbjuda kläder efter kön är inte endast en jämställdhetsfråga, utan det handlar även om säkerhet. Att ha uppkavlade ärmar på en arbetströja, eller för stora byxor är allt annat än säkert.