Uppskattad byxa med hög synbarhet

Russel Trousers är en av Taigas mest uppskattade produkter. Nu lanseras den i High-Vis och blir tillgänglig även för användare som har certifieringskrav på synbarhet.

Russel Trousers är en lätt, stretchig, slitstark arbetsbyxa med rejäla fickor och förstärkningar på knä och benavslut. Kort sammanfattat en byxa som passar alla och som bygger på vidareutveckling av en av Taigas absolut mest uppskattade plagg de senaste åren.

Efterfrågan på Russel Trousers har ökat år efter år och allt fler yrkesgrupper upptäcker dess fördelar. Något som saknats är en variant i High Vis-material, fram tills nu. Nu lanseras Russel HV CL2 Trousers, certifierad enligt EN ISO 20471.

Förutom skifte till High-Vis-tyg och adderade reflexer finns det ytterligare en sak som skiljer byxan från originalet. Förstärkningarna på knä och underben är i materialet Cordura som går att tvätta i 60 grader. En högre tvättemperatur är viktigt för High-Vis-plagg som måste bli ordentligt rena i tvätten.

Den omtalade ventilationen med blixtlåsöppning och fästingsäkert meshtyg fram på lår och på sidan vid benavslut finns givetvis kvar på High-Vis-byxan. Även den som ska synas i trafiken, eller i andra miljöer som kräver certifierade varselkläder, ska få uppleva luftgenomströmningen som gör byxan till många användares val i olika vädertyper.