Välj rätt kamouflage för ett bättre skydd

För alla som jobbar inom militären är det personliga skyddet oerhört viktigt. En betydande del i det är utrustningen och vilket skydd det erbjuder. Exempelvis är kamouflaget en viktig komponent – men att vara kamouflerad räcker inte alltid, utan du måste också veta vilket kamouflage som är rätt för din arbetssituation och hur du nyttjar det på bästa sätt.

Militära uppdrag kan ske i många olika typer av miljöer och en viktig del för det personliga skyddet är därmed att välja den utrustning som lämpar sig bäst för respektive miljö. Hos Taiga har vi tre kamouflagevarumärken där alla har sitt särskilda huvudsakliga användningsområde, och där mönster och funktioner är valda för att skydda dig som användare på bästa sätt. För att få ut mesta möjliga av ditt kamouflage är det viktigt att känna till deras unika drag och för vilken typ av användning de lämpar sig bäst.

Det kanske mest nischade är snökamouflaget TSUP som främst riktar sig till dig som arbetar i arktiska miljöer. Däremot fungerar det också på många andra platser under den snöbeklädda delen av året.

Även TCIP är ett kamouflage med nischade egenskaper. Kamouflagemönstret trycks på ett enfärgat tyg, exempelvis i mörkgrönt eller marinblått. Trycket syns inte visuellt utan enbart om betraktaren använder sig av så kallade Night Vision Googles. På så sätt blir kamouflaget inte synbart i vanligt ljus vilket är till en stor fördel om operatören inte behöver exponeras mer än när Night Vision Googles används.

Både TSUP och TCIP fungerar bäst när de används just för de specifika användningsområden de är framtagna för. Vid andra situationer passar det multifunktionella TMTP bäst. TMTP står för ”Multi Terrain Pattern” och har ett brett användningsområde i olika miljöer och terräng, allt från djungelklimat till kalla och våta förhållanden. Materialet är därför framtaget för att vara snabbtorkande och klara NIR- och IRR-kraven som måste tillämpas för militära operationer.

Vilket kamouflage passar bäst för din verksamhet?

Utforska produkterna för Military här.