Rätt skydd för alla

Många arbetsuppgifter måste utföras utomhus oavsett väder. Kyla i kombination med regn eller snö är den miljö som ställer allra högst krav på arbetskläderna. Inom både industrin och kraftindustrin förekommer riskmoment i arbetet. Då måste den som finns i arbetskläderna känna trygghet i att de håller vad de lovar.

Taiga har under många år jobbat nära sina användare för att hitta lösningar för olika typer av behov. Oljeriggens personal i Nordsjön har sina utmaningar, elmontören i en kraftledning i Lappland har delvis andra. Oavsett uppdrag är funktion och säkerhet grunden till att kunna utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt.

På väg in i vintern vill vi slå ett slag för den klassiska trelagersprincipen. Vid fysiskt arbete i kallt väder är ett trelagerskydd alltid rätt.

Lager 1 närmast kroppen ska vara fukttransporterande. Plagg i acryl fungerar utmärkt i måttlig kyla men blir det riktigt kallt är ullplagg att föredra.

Lager 2 är det värmande lagret. Precis som för plagget närmast kroppen är det temperaturen som får avgöra valet. Fleece är ett utmärkt alternativ för ruggiga höstdagar, ett kraftigare ullplagg värmer mer när kvicksilvret kryper långt ned på minussidan.

Lager 3 utgör skalet som skyddar mot nederbörd och vind. Väder och miljön som arbetet ska utföras i bör styra valet av ytterjacka. Gore-Tex är oslagbart när det handlar om vatten- och vindtäthet i arbeten med mycket rörelse.