Byxor att lita på - Russel och Madison

För den som har ett aktivt arbete utomhus har Taiga två riktigt bra alternativ på byxor. Russel och Madison. De är snarlika, men ändå väldigt olika. Här reder vi ut när du ska välja vilken byxa.

Du som arbetar utomhus behöver en byxa som är smidig, tålig och bekväm att röra sig i. Russel är en omtyckt byxa hos Taiga, med rätta. Tillverkad i en klassisk, tätslagen poplin som gör den skön på sommaren, vindtålig och snabbtorkande på hösten men också rymlig nog för ett underställ vintertid.

Madison å andra sidan är en vindtät softshellbyxa med fleece på insidan och 4-vägsstretch vilket gör den oerhört bekväm. Just tack vare stretchen är passformen tightare på Madison än på Russel.

- Madison är faktiskt så skön att man aldrig vill ta av dem, men Russel fungerar bra även som alternativ till shorts på sommaren, säger Johan Nilsson, försäljningsansvarig inom nature och highvis.

Båda byxorna är förstärkta med kevlar på knäna vilket är slittåligt och ger extra skydd mot markkyla för arbete på knä. Båda har dessutom goda ventilationsmöjligheter för hög komfort även under hög aktivitetsnivå.

- Jag tycker att man kan se byxorna som ett set, säger Johan. En byxa för lite tuffare väder, eller för den som är lite frusen, och så dina vanliga byxor. Utseendemässigt är de så lika varandra att två personer kan gå bredvid varandra i olika byxor men ändå se likadana ut.