Taiga Test Camp

Utbildningar i kropp, kläder och klimat

Våra användare arbetar i samhällets mest utsatta positioner. Det är ni som rycker ut när olyckan varit framme, som ser till att andra kan känna sig trygga och som på olika sätt upprätthåller samhällets funktioner. Trots extrem värme, bitande kyla, stormar och regn måste ni klara era uppdrag.

Du vet allt om den miljö som du arbetar i och vilka krav den ställer på dina kläder. Med Taiga Test Camp erbjuder vi utbildningar för en djupare förståelse i hur klädseln påverkar din prestation och ditt välmående i olika klimatförhållanden och arbetsmiljöer. Dessutom får du en chans att praktiskt lära dig hur man nyttjar plagget.

Det är en hel vetenskap att klä sig rätt

Klädseln är den viktigaste skyddsutrustningen. Men bra kläder är inte allt, du behöver veta hur du ska använda dem. Enligt forskning från Lunds universitet står kläder för 40 % och kunskap för 60 % för att en erfaren person ska kunna prestera på bästa möjliga sätt. För en oerfaren person är förhållandet det motsatta: bra kläder står för 60 % och kunskap för 40 %. Kanske inte så stora skillnader vid en första anblick, men när du jobbar i utsatta miljöer är det viktigt att ha marginalerna på din sida.

Diagram utrustning och kunskap

Röster från deltagare

Vi jobbar med kunder som får hela samhället att fungera på många olika sätt, det är ett häftigt utbyte att få lära dem någonting samtidigt som vi på Taiga får lära oss massor av dem.
Johan Nilsson, försäljningsansvarig mot Nature and High Vis på Taiga.
Taiga test camp var en spännande helhetsupplevelse. Det var extremt kul att se hur kläderna fungerade både under extrema och mer praktiska förhållanden. För mig som använder Taigas plagg dagligen så var det en bra ögonöppnare för hur jag kunde använda mina kläder på ett bättre och mer effektivt sätt, samtidigt som jag fick reda på många små finesser med jackor och byxor som jag förut inte vetat om.

Jag ångrar inte för en sekund att jag gjorde natten utomhus, men slipper helst att göra den igen. Det var riktigt kul och intressant att lära sig alla överlevnadsknep och mer praktiskt lära sig om hur man på ett bra sätt höll värmen, lära sig om fukt i kläder och så vidare. God mat, gött umgänge, mycket snarkningar. Kan rekommenderas! Inte den bästa natten i mitt liv men kanonkul!
Jonathan Andersson, Skogsmästare, Skogspartner
Innan vi deltog på TTC använde vi en del av Taigas produkter men vi ville se vad det fanns mer för produkter och hur de var att använda. Vi ville verkligen testa och känna och det tycker vi att vi fick. Dessutom lärde jag mig en hel del nytt som jag haft användning av efteråt. Jag rekommenderar definitivt andra att åka på TTC, kanske främst dem som arbetar utomhus även om jag tror att alla branscher har användning av utbildningen.
Roberth Lyckholm, Mast- och tornunderhåll AB

Våra utbildningar

Det ligger mycket kunskap bakom att kunna klä sig rätt. Med våra utbildningar får du en djupare förståelse för hur klädseln påverkar din prestation och ditt välmående i olika klimatförhållanden och arbetsmiljöer. Välj något av våra färdiga utbildningsformat eller skräddarsy din egen dag.

Taiga Test Camp

Fördjupa dina kunskaper om hur du klär dig rätt för arbete utomhus med Taiga Test Camp! Utbildningen riktar sig främst till dig som arbetar i extrema och krävande miljöer där behovet av effektivitet och skärpa är påkallat.

Läs mer och anmäl intresse

Branschdag: Ambulans

Träffa kollegor i branschen och dela era erfarenheter under våra branschdag för ambulans. Här får du testa våra plagg i extrema miljöer i våra väderkammare, ta del av nyheter och delta i diskussioner som rör arbetet inom denna verksamhet.

Läs mer och anmäl intresse

Bygg din egen dag

Skräddarsy din egen branschdag med oss på Taiga, utformad efter era behov och önskemål. Passande för större verksamheter eller för er som har en verksamhet med unika behov.

Läs mer och anmäl intresse