Taiga informerar med anledning av Covid-19. Läs mer här.
Taiga Test Camp

Taiga Test Camp

Fördjupa dina kunskaper om hur du klär dig rätt för arbete utomhus med Taiga Test Camp! En utbildning för dig, användare och inköpare, som har din arbetsplats ute och som vill vässa kunskaperna om hur man klär sig rätt för olika arbetsmiljöer och klimatförhållanden. Genom praktiska tester i våra klimatkammare, en del teori och verkliga upplevelser utomhus hjälper vi dig att få en inblick i vad som händer med kroppen under olika förhållanden.

DAG 1
Vi börjar med ett kunskapsbyggande förmiddagspass där vi berör CE-märkning för skyddskläder och fördjupar oss i textila material samt förmedlar de grundläggande kunskaperna för de mer praktiska momenten som följer längre fram såsom klimat, beteende och prestation i kyla och människans värmebalans.

Efter teorin förbereder vi oss för olika praktiska övningar i Taiga Climate Lab, där vi utsätter oss för extrem kyla, fingerat regn samt tropisk värme. Syftet är att man i en kontrollerad miljö själv får uppleva hur små marginalerna kan vara mellan välmående och obehag samt se hur detta i sin tur påverkar den egna prestationen.

Den tredje etappen genomförs utomhus i skog och mark. Genom praktiska övningar ute fördjupas kunskaperna ytterligare under trygga och trevliga former. De praktiska övningarna leds av överlevnadsexpert Ingvar Kranscher. Övernattning sker utomhus i skogen.

DAG 2
Vi kliver upp tidigt och river lägret. Efter frukost fortsätter vi med praktiska övningar tills det är dags att bryta upp framåt lunchtid. Vi ser till att vi lämnar skogen som vi fann den och reser tillbaka till Varberg. Dagen avrundar vi med en god måltid, avslutande diskussioner och diplomering av alla deltagare.


24-25/10 2019

Anmäl dig till info@taiga.se eller ring till 0340 - 66 69 00