Vår story

Vårt företag föddes ur en önskan att kunna skapa de bästa tänkbara kläderna för dem som året runt arbetar i krävande miljöer och situationer. Än idag är det vår främsta drivkraft. Vi arbetar nära våra användare med att förstå, testa och utveckla våra plagg. Vi har också ett genuint intresse för hur kroppen och arbetskläderna fungerar tillsammans när de påverkas av värme, kyla, vind och väta. Dessutom tar vi kontinuerligt till oss av ny vetenskap och beprövad erfarenhet och deltar i olika typer av forskningsprojekt. Det har gett oss en stor kunskapsresurs som vi gärna delar med våra användare.

-Våra plagg tillverkas för människor vars kläder är en del av arbetsmiljön. Dessa människor ställer höga krav på sin utrustning och vi ställer ännu högre.

Ann Rydholm - vd
Kollage

Vi finns till för att våra kunder ska klara sina uppdrag och för det behöver de rätt klädsystem, därför lägger vi stor vikt vid att hjälpa till med behovsanalyser, kravställning, utprovning och uppföljning. Det ligger många år av erfarenhet och kunskap bakom varje produkt och kundrelation. För oss är inte målet en snabb försäljning utan ett långsiktigt samarbete.

På vårt huvudkontor i Varberg har vi byggt en unik anläggning. I Taiga Climate Lab kan vi skapa tropisk hetta, arktisk kyla och forsande regn. Här kan vi under kontrollerade former utsätta både plagg och oss själva för extrema arbetssituationer och förhållanden. Hit är även du som kund, leverantör eller samarbetspartner välkommen för att testa våra klädsystem och få förståelse för hur du och din förmåga påverkas av olika klimatförhållanden och arbetsmiljöer.

Vi är ödmjuka inför det faktum att all tillverkning har en negativ effekt på klimatet och vi vill vara med och arbeta aktivt för att minska den påverkan. Lika självklart som det är för oss att ständigt sträva efter att utveckla våra produkter rent funktionellt är det för oss att ständigt minska deras miljöpåverkan. Det största bidraget till det är att tillverka plagg som tål att användas, tvättas, utmanas, smutsas ner och tvättas om och om igen under många år.

Dina kläder är din arbetsmiljö. Det är de som håller dig torr, varm och säker. Hela dagen, varje dag. Oavsett var ditt arbete tar dig idag, imorgon eller det här årtiondet kommer vi att vara där. I varje söm, ficka och fiber, för att se till så att du har marginalerna på din sida. I det uppdraget finns inget utrymme för kompromisser.