Slitstark nyhet för skog och kontor

Nu har en ny innovativ skjorta landat i vårt sortiment. Jordan Shirt, är en uppdatering från tidigare modeller. Tack vare det moderna snittet, det funktionella materialet och den nya passformen är detta en skjorta som du kommer trivas i under många år framöver.

- Det här är en aktiv skjorta, anpassad för såväl rörligt utomhusarbete som mer administrativa arbetsuppgifter, säger Lotta Bohlin Lindström, designtekniker på Taiga.

Jordan tillverkas av en polyester- och bomullsblandning. Det gör den funktionell, slitstark och bekväm att ha på sig. På bröstet finns två fickor med kardborreknäppning och en med blixtlås. Ärmarna kan rullas upp och fästas med hjälp av en enkel knäppning.

- Det här är en ganska vanlig skjorta, fast med ovanligt smarta detaljer, säger Lotta.

Jordan kommer i både herr- och damstorlekar och i två färger. För dem som arbetar inom skogs- och naturnäringen är Jordan ett robust alternativ som ger gott skydd mot exempelvis grenar och sol och dessutom kan användas som ytterplagg under sommaren.

- Men den passar precis lika bra inne på kontoret och i sammanhang där du kanske vill klä dig lite mer representativt, säger Lotta.

Många av Taigas kunder uppskattar att ha en skjorta i arbetsgarderoben och Jordan uppfyller många behov på samma gång.

- Vi är extra nöjda med den nya passformen som gör att Jordan känns lika rätt under aktivt arbete som på kontoret. Dessutom är det ett snitt som användaren kommer känna sig bekväm i många år framöver. Det här är en kvalitetsprodukt där alla detaljer och materialval är gjorda med omsorg, säger Lotta. Vi är väldigt nöjda med den här produktutvecklingen.

2020-06-29 Nyheter

Related Posts

Gemensam målbild avgörande för lyckat resultat
Stories

Gemensam målbild avgörande för lyckat resultat

I över 30 år har Bridgestone World Solar Challenge anordnats i Australien. I korta drag går tävlingen ut på att ta sig de 300 milen mellan Darwin och Adelaide enbart med hjälp av solenergi. Men det handlar givetvis om oerhört mycket mer än så. Strax efter att klassen med utvecklingsingenjörer i Halmstad påbörjat sitt första läsår fick de besök av studierektor och programrektor. De undrade om klassen var intresserad av att tillsammans bygga en bil som med hjälp av enbart solenergi kunde köra rakt genom Australiens vildmark. Självklart sa klassen ja. - Det lät inte så komplicerat där och då. Men så snart vi började läsa på om tävlingen och alla regler började vi inse hur mycket jobb det skulle bli. Det är verkligen skitmycket jobb bakom den här bilen, säger Alexander Sollin, som varit förare, sponsoransvarig och styrelsemedlem för projektet som går under namnet HUST (Halmstad University Solar Team). Ett och ett halvt år senare var bilen klar. Då började nästa projekt. Att ta bilen och hela teamet till Australien. - Teamet bestod av 20 personer. Dessutom skulle bilen, husbilar och mat med. Ovanpå det behövde vi ha med oss diverse verktyg och alla som skulle köra var tvungna att ordna internationella körkort. När allt och alla väl var på plats i Australien kändes det som semester. Då inträffade det som inte fick hända. - Under en testkörning dagen innan tävlingen skulle starta började vårt batteri att brinna. Vi hade jättetur och fick ett batteri av ett annat team som hade ett extra men det innebar ändå en hel del sista-minuten-justeringar och att vi inte vågade köra på mer än 70 % av kapaciteten. Bilen hade en stålkonstruktion som konstant var blottad mot solen, det fanns heller ingen AC. Detta gjorde att temperaturen inne i bilen låg stadigt mellan 50–60 grader. - Vi visste att det skulle bli varmt, men det går inte riktigt att förbereda sig på hur det känns att sitta timme efter timme i en bil i de temperaturerna, menar Alexander. I Darwin var det extremt varm, i Adelaide bara väldigt varmt. De två litrarna med vatten som man var tvungen att ha med sig tog slut väldigt fort. Under sina förberedelser tog teamet kontakt med Taiga och frågade om de hade några kläder som klarade stora temperaturskillnad...

2020-03-19