Climate Lab

För att kunna förstå hur vår kropp fungerar när vi utsätts för extremt väder och vad valet av klädsystem har för betydelse har vi låtit skapa världens sämsta väder, på en och samma plats. Vi kallar det Climate Lab.

Climate Lab består av tre klimatrum där det mest extrema väderförutsättningarna kan skapas.

Kylkammaren
I kylkammaren upplever vi ett arktiskt klimat. Med påslagen vind kan vi återskapa en upplevd temperatur på ner till -55 °C.
Värmekammaren
I värmekammaren skapar vi helt motsatt effekt, ett tryckande tropiskt klimat med en lufttemperatur på +35 °C och en luftfuktighet på 90%.
Regnkammaren
I regnkammaren får man uppleva effekten av ett extremt regnoväder. Vattnet håller +8 °C och regnet faller med 260 liter/minuten.

Vi strävar efter att ständigt utveckla såväl våra produkter som vår egen förståelse för hur vi människor och våra kläder fungerar i extrema vädersituationer. I Climate Lab kan vi under kontrollerade former utsätta både plagg och oss själva för extrema arbetssituationer och förhållanden. Hit är även du som kund, leverantör eller samarbetspartner välkommen för att testa våra klädsystem och få förståelse för hur du och din förmåga påverkas av olika klimatförhållanden och arbetsmiljöer.

Vill du ta med dina kollegor på ett lärorikt äventyr med skiftande väder? Hör av dig till våra säljare så berättar vi mer.

Climate Lab

Röster från deltagare

Taiga test camp var en spännande helhetsupplevelse. Det var extremt kul att se hur kläderna fungerade både under extrema och mer praktiska förhållanden. För mig som använder Taigas plagg dagligen så var det en bra ögonöppnare för hur jag kunde använda mina kläder på ett bättre och mer effektivt sätt, samtidigt som jag fick reda på många små finesser med jackor och byxor som jag förut inte vetat om.

Jag ångrar inte för en sekund att jag gjorde natten utomhus, men slipper helst att göra den igen. Det var riktigt kul och intressant att lära sig alla överlevnadsknep och mer praktiskt lära sig om hur man på ett bra sätt höll värmen, lära sig om fukt i kläder och så vidare. God mat, gött umgänge, mycket snarkningar. Kan rekommenderas! Inte den bästa natten i mitt liv men kanonkul!

- Jonathan Andersson, Skogsmästare, Skogspartner

Innan vi deltog på TTC använde vi en del av Taigas produkter men vi ville se vad det fanns mer för produkter och hur de var att använda. Vi ville verkligen testa och känna och det tycker vi att vi fick. Dessutom lärde jag mig en hel del nytt som jag haft användning av efteråt. Jag rekommenderar definitivt andra att åka på TTC, kanske främst dem som arbetar utomhus även om jag tror att alla branscher har användning av utbildningen.

- Roberth Lyckholm, Mast- och tornunderhåll AB