Elmontering i norra Sverige

Det är väl känt att temperaturen blir rejält låg om vintrarna norr ut i vårt avlånga land. Det innebär stora påfrestningar på de som jobbar utomhus och därmed är kraven på deras arbetskläder höga. Bodens Energi underhåller det elnät som ombesörjer Bodens kommun med el och fjärrvärme, och snabba reparationer av elnätet är viktiga eftersom strul kan innebära att människor står utan elförsörjning. Vintern är den svåraste tiden för elmontörerna men även vatten och vind är vädermässiga motstånd som kläderna måste klara, men de måste även vara utformade så att det blir enkelt att utföra arbetet.

 
 
 

””Eftersom montörerna klättrar i elstolpar med selar och stolpskor är det viktigt att de har kläder som inte är klumpiga, utan som är smidiga och låter montörerna röra sig ordentligt. Taigas kläder uppfyller alla de krav vi har, det finns inte bättre grejer”.” - Kari Hämäläinen, Bodens Energi

Uppgift

Ta fram kläder som fungerar i alla väder och situationer och som mycket väl står emot väta och kyla. Det är även viktigt att kläderna uppfyller de säkerhetskrav som arbetet kräver.

Lösning

Ett säkert och hållbart klädsystem som står emot rejäl kyla, vind och väta och som fortfarande är smidigt att arbeta i.

Resultat

Nöjda och trygga användare som klarar av sitt arbete på bästa sätt, oavsett väderförhållanden eller hur långt passet är.