Taiga Company & Benefits

Taiga

Om Taiga

När Taiga grundades 1982, var det med målsättningen att skapa marknadens bästa arbetskläder för de som måste arbeta utomhus oavsett väder, miljö eller andra riskfaktorer. Sedan dess har vi varit föregångare inom utveckling av klädsystem för krävande arbetsmiljöer.

Idag sker utvecklingen av våra kläder i samarbete med en rad olika testlaboratorier, polarforskare, specialister på arbetsmiljö och naturligtvis med våra användare. Det är en hel vetenskap i ordets rätta bemärkelse. Och den handlar om mycket mer än bara material och funktioner. Vad du till exempel bär för underställ påverkar vilken typ av jacka som fungerar bäst till. Vad du arbetar med påverkar vilka skydd du behöver och hur varma kläder du ska ha.

Det är en rad faktorer som spelar in i val av klädsel. Därför är vi måna om att du inte ska se din arbetsklädsel som en samling enskilda plagg utan som en integrerad helhet, sammansatt i ett system. En insikt vi sammanfattar i Taiga Climate Protection Systems™. Allt för att du ska klara dina uppdrag. Vad de än må vara.


Ann Rydholm, VD Taiga AB
Ann Rydholm, VD Taiga AB