Nature & Hi Vis

Nature & High Vis

Arbetar du utomhus, till exempel i fjällen, i skogen, till sjöss eller på väg där bra kläder och hög synbarhet är viktigt? Att ha sjö, väg eller natur som arbetsplats innebär många utmaningar, vädermässigt men också säkerhetsmässigt. Det gäller därför att ha ett bra skydd mot kyla, regn och vind, samtidigt som plaggen behöver vara utformade på så sätt att du hela tiden kan känna dig trygg och förberedd för de utmaningar som arbetsdagen bjuder på. Vårt mål är att du alltid ska kunna utföra ditt uppdrag på bästa sätt.

Våra produkter utvecklas utifrån helheten

Taiga 360° är vårt helhetserbjudande. Där har vi samlat kunskapen om kläder, klimat, arbetsmiljö och människan.

Arbetsmiljö

Inom dessa branscher sker en stor del av arbetet i utsatta miljöer med flera risker. Förutsättningarna varierar, där möjligheterna till att kunna planera upp sin dag ser väldigt olika ut. För de organisationer som exempelvis verkar i fjällområden, till sjöss eller vid järnväg finns det många olika aspekter som spelar in i hur arbetet flyter, så som väder, sikt och det område där arbetet sker för dagen. Precis som inom alla andra arbeten ska de som jobbar inom dessa branscher kunna känna sig trygga och avslappnade för att kunna utföra arbetet på bästa sätt, vilket börjar med bra rutiner och noggrant utvald utrustning.

Människa

När utrustningen inte möter upp mot de risker som finns är det svårt att känna sig trygg, vilket på lång sikt kan leda till en inre stress som försvårar arbetet. Därför är det viktigt att ha insikt i hur människor reagerar i utsatta situationer och utforma rutiner och utrustning därefter. Visste du att nedkylning exempelvis kan påverka den manuella förmågan och bidra till att du gör fler fel och har svårt att hålla fokus? Med lång erfarenhet och genom att jobba nära våra användare har vi god insikt i de utmaningar som arbetet innebär. Våra lösningar utgår alltid från dig som människa och dina unika behov.

Klimat

Sjö och fjäll är några av de områden som är allra mest utsatta för kyla, vind och väta. Även inom de andra yrken som återfinns i detta segment har vädret en stor påverkan, då man oavsett väder behöver kunna vara utomhus och klara arbetet på bästa sätt. Vare sig det är snöstorm eller ösregn och sikten är skymd behöver du fortfarande kunna fortsätta arbeta och känna dig lika trygg och säker. Förutom kyla, vind eller rejäl värme har också luftfuktigheten en stor påverkan och kan året om skapa problem och obehag. Ett funktionsplagg närmast kroppen gör att du håller dig torr längre, även när luften är fuktig.

Klädsystem

När vi utvecklar våra plagg och material utgår vi alltid från att du ska känna dig trygg och säker, samtidigt som vi aldrig ruckar på användarvänligheten.
Våra kläder har hög komfort och funktionalitet och håller dig torr och varm. Material, dragkedjor, fickornas placering och sömmarnas typ håller högsta kvalitet och är noggrant utvalda utifrån vår kunskap om hur du ska klä dig i tuffa förhållanden. Kläderna inom Nature & High Vis ger dig full rörelsefrihet, håller i många år och låter dig fokusera på jobbet fullt ut. Läs mer om våra material här.

Branschdagen

För fördjupad kunskap om klädsystem och vanliga utmaningar finns Taiga Test Camp, där du kan dela erfarenheter med kollegor i branschen under våra utbildnings- och branschdagar. Här finns färdiga utbildningsformat samt möjligheter till att utforma en egen dag.

Läs mer och anmäl intresse

Custom made

För dig som vill ha en helt unik lösning i större kvantitet erbjuder vi custom made. I nära samarbete med dig och din verksamhet utvecklar vi utrustning helt anpassad efter era specifika behov.

Läs mer om Custom made

Läs mer om våra andra branscher