Military

Military

Militära operationer kan vara mycket krävande både fysiskt och psykiskt för operatörer/soldater. Oavsett om arbetet sker mobilt med fordon, båt, i luften eller till fots, så behöver personalen fullgott skydd mot värme, kyla, regn och vind. Vårt mål är att du alltid ska kunna utföra ditt uppdrag på bästa möjliga sätt.

Våra produkter utvecklas utifrån helheten

Taiga 360° är vårt helhetserbjudande. Där har vi samlat kunskapen om kläder, klimat, arbetsmiljö och människan.

Arbetsmiljö

Miljön i de varierande militära operationsområdena ställer stora krav på klädsystemens funktionalitet. Våra system är anpassade för miljöer som sträcker sig från sub-arktiska och alpina områden till öken och tropiska områden. Detta ger ett enormt temperaturområde, från -50° till +50°, som ska täckas med uniformssystem av olika uppbyggnad. Den militära miljön är också ofta stressande och i vissa situationer ska mycket ske instinktivt och bygga på drillade beteenden. Här har du helt enkelt inte råd med utrustning som ger dig ett handikapp, eftersom det kan få fatala konsekvenser.

Människa

Ditt välmående och din förmåga att prestera är avgörande för säkerheten. Arbetet innefattar ofta stor stress och psykisk påverkan på dig som människa. Samtidigt måste du vara skärpt i alla situationer. Utrustningen har en stor betydelse i detta, eftersom nedkylning eller överhettning sänker arbetsförmågan. Med lång erfarenhet och genom att jobba nära våra användare har vi god insikt i de utmaningar som arbetet innebär. Våra lösningar utgår alltid från dig som människa och dina unika behov.

Klimat

När en stor del av arbetet sker utomhus innebär det också att du kan utsättas för alla slags väder. I Norden handlar det främst om väta och kyla, men i andra delar av världen kan det även röra sig om extrem hetta. Under arbetet kan du behöva vistas utomhus under flera timmar eller dagar i sträck, och då finns inget annat alternativ än att vara rätt rustad för det väder du möter.

Klädsystem

Inom militären behöver du dels kläder som skyddar dig mot väder och vind, men du behöver också kunna kamouflera dig. I klädsystemet för Military håller material, dragkedjor, fickornas placering och sömmarnas typ högsta kvalitet och är noggrant utvalda utifrån vår kunskap om hur du ska klä dig i tuffa förhållanden. Klädsystemet ger dig fri rörelsefrihet, håller i många år och låter dig fokusera på jobbet fullt ut. Med våra material och kamouflagen TMTP, TCIP och TSUP får du dessutom bästa möjliga säkerhet. Läs mer om våra material här.

Branschdagen

För fördjupad kunskap om klädsystem och vanliga utmaningar finns Taiga Test Camp, där du kan dela erfarenheter med kollegor i branschen under våra utbildnings- och branschdagar. Här finns färdiga utbildningsformat samt möjligheter till att utforma en egen dag.

Läs mer och anmäl intresse

Custom made

För dig som vill ha en helt unik lösning i större kvantitet erbjuder vi custom made. I nära samarbete med dig och din verksamhet utvecklar vi utrustning helt anpassad efter era specifika behov. Mer information och ett axplock av tidigare specialplagg hittar du här.

Läs mer om Custom made