Police

Law Enforcement

När man arbetar inom polisen gäller det att kunna hantera snabba omställningar, påfrestande situationer och variation mellan inomhus- och utomhusarbete. Det är svårt att på förhand säga hur en arbetsdag kommer se ut. Vare sig du ska sitta i en bil större delen av dagen eller jobba utomhus i kyla eller regn behöver du bekväm utrustning som varken ruckar på säkerheten eller skydd mot väder och vind. Vårt mål är att du alltid ska kunna utföra ditt uppdrag på bästa möjliga sätt.

Våra produkter utvecklas utifrån helheten

Taiga 360° är vårt helhetserbjudande. Där har vi samlat kunskapen om kläder, klimat, arbetsmiljö och människan.

Arbetsmiljö

Detta är en utsatt arbetsmiljö där utmaningarna bland annat utgörs av fysisk och psykisk påfrestning, säkerhetsrisker och dåligt väder. Oväntade situationer kan snabbt uppstå och det är svårt att planera dagen. Då gäller det att känna sig trygg i sin förmåga och sin utrustning, för att på så sätt alltid vara redo för vad dagen kan innebära. Att exempelvis övervaka trafik eller arbeta vid olycksplatser kan innebära många timmar utomhus, där klimatet kan bjuda på allt från värme och väta till rejäl kyla.

Människa

Ditt välmående och din förmåga att prestera är avgörande för säkerheten. Då gäller det bland annat att ha rätt utrustning för de utmaningar du möter, och utrustningen behöver också enkelt kunna regleras efter din komfort. I utsatta miljöer med exempelvis kyla, värme eller hög luftfuktighet påverkas kroppen och prestationsförmågan. Bland annat kan den manuella förmågan sänkas och det blir svårare att memorera och lära sig nya saker.
Med lång erfarenhet och genom att jobba nära våra användare har vi god insikt i de utmaningar som arbetet innebär. Våra lösningar utgår alltid från dig som människa och dina unika behov.

Klimat

När en stor del av arbetet sker utomhus innebär det också att du kan utsättas för alla slags väder. Som polis behöver du dessutom kunna hantera omställningen mellan varmt och kallt för att undvika att svettas i bilen eller på kontoret, eftersom det kan leda till nedkylning när du behöver ge dig ut i kylan igen. Smidiga plagg enligt trelagersprincipen är därför det bästa. Plaggen bör dessutom vara bekväma och rörliga så att de sitter lika skönt vare sig du står eller sitter.

Klädsystem

För detta segment levererar vi bland annat underställ och regnkläder men även andra plagg och accessoarer. Understället utgör det lager som sitter närmst kroppen, och då är kravet på andningsförmågan särskilt stort. Sömmarna behöver vara hållbara utan att skava. Ytterkläderna behöver skydda dig från vind och väta och bör samtidigt vara bekväma och enkla att röra sig i – kläderna får aldrig hindra dig i ditt arbete. I klädsystemet Law Enforcement håller material, dragkedjor, fickornas placering och sömmarnas typ högsta kvalitet och är noggrant utvalda utifrån vår kunskap om hur du ska klä dig i tuffa förhållanden. Klädsystemet ger dig fri rörelsefrihet, håller i många år och låter dig fokusera på jobbet fullt ut. Läs mer om våra material här.

Branschdagen

För fördjupad kunskap om klädsystem och vanliga utmaningar finns Taiga Test Camp, där du kan dela erfarenheter med kollegor i branschen under våra utbildnings- och branschdagar. Här finns färdiga utbildningsformat samt möjligheter till att utforma en egen dag.

Läs mer och anmäl intresse

Custom made

För dig som vill ha en helt unik lösning i större kvantitet erbjuder vi custom made. I nära samarbete med dig och din verksamhet utvecklar vi utrustning helt anpassad efter era specifika behov.

Läs mer om Custom made