Ambulance & Rescue

Ambulance & Rescue

När arbetet kan göra skillnad mellan liv och död får ingenting gå fel. För dig som arbetar inom ambulans, räddningstjänst, sjöräddning och fjällräddning är hållbar utrustning utformad efter uppdraget därför extremt viktigt, dels för att möta upp de fysiska utmaningarna men även de psykiska. Här förekommer ofta långa pass, tidspress och krävande miljöer och klimat, och då får kläderna aldrig bli ett hinder. Vårt mål är att du alltid ska kunna utföra ditt uppdrag på bästa möjliga sätt.

Våra produkter utvecklas utifrån helheten

Taiga 360° är vårt helhetserbjudande. Där har vi samlat kunskapen om kläder, klimat, arbetsmiljö och människan.

Arbetsmiljö

Ett så pass livsviktigt uppdrag som man har inom denna bransch medför ofta en stor ansvarskänsla – man vill alltid kunna utföra sitt arbete på bästa sätt. Men arbetsmiljön präglas många gånger av tidspress och snabba beslut, och även utrustningen har stor betydelse för arbetsmiljön och hur den upplevs. Kläderna får aldrig bli ett hinder, utan ska bidra till en så säker och trivsam arbetsmiljö som möjligt, så att du kan fokusera helt på ditt arbete.

Människa

Arbete inom ambulans och räddningstjänst innebär många påfrestningar på dig som utför arbetet, såväl fysiska som psykiska. När människors liv och säkerhet står på spel är det givetvis påfrestande på psyket och det är inte heller ovanligt med etiska dilemman. För att öka välmåendet krävs dels ett bra stöd från människorna runt omkring dig, men även från din utrustning. Med lång erfarenhet och genom att jobba nära våra användare har vi god insikt i de utmaningar som arbetet innebär. Vi utgår alltid från människan och tar fram lösningar som på bästa sätt ska möta upp de unika behoven inom varje bransch.

Klimat

För alla som verkar inom detta segment är arbete utomhus i alla väder en del av vardagen. Väta, kyla, värme och vind – ja, alla slags förhållanden kan egentligen förekomma. Här handlar det inte bara om att behöva vistas utomhus, utan man kan även behöva sitta ner eller färdas långt trots att snön yr eller att marken är täckt av vattenpölar eller is. Visste du att nedkylning och överhettning kan leda till exempelvis försämrat omdöme och reducerad arbetsförmåga? Därför behöver du utrustning och metoder som hela tiden håller dig torr och lagom tempererad.

Klädsystem

Bra arbetskläder ska hålla dig torr, varm och säker, utan att för den sakens skull bli otympliga. När vi utvecklar våra klädsystem har vi därför alltid dina unika utmaningar i åtanke. Material, dragkedjor, fickornas placering och sömmarnas typ håller högsta kvalitet och är noggrant utvalda utifrån vår kunskap om hur du ska klä dig i tuffa förhållanden. Våra klädsystem för Ambulance & Rescue ger dig fri rörelsefrihet, håller i många år och låter dig fokusera på jobbet fullt ut. Läs mer om våra material här.

Branschdagen

Träffa kollegor i branschen och dela era erfarenheter under våra branschdagar. Här får du testa våra plagg i extrema miljöer i våra väderkammare, ta del av nyheter och delta i diskussioner som rör arbetet inom Ambulance & Rescue.

Läs mer och anmäl intresse

Custom made

För dig som vill ha en helt unik lösning i större kvantitet erbjuder vi custom made. I nära samarbete med dig och din verksamhet utvecklar vi utrustning helt anpassad efter era specifika behov. Mer information och ett axplock av tidigare specialplagg hittar du här.

Läs mer om Custom made

Läs mer om våra andra branscher