LIVE FRÅN VÄDRET:
SNABBA MILJÖOMBYTEN ÄR PATRIKS STÖRSTA UTMANING
Patrik Glantz arbetar som ambulanssjuksköterska vid Luleåambulansen. Fast Luleå ligger långt upp i landet, där det i regel blir väldigt kallt och snöigt om vintrarna, är det inte vädret som toppar listan över utmaningarna som Patrik möter i sitt yrke.

En stor svårighet för ambulanspersonalen är att de byter miljö ofta eftersom de rör sig snabbt mellan olika platser. De är i ambulansen, inne hos patienter, på sjukhuset och däremellan utomhus. Antingen fryser man eller så svettas man.

– Det är ett svårt dilemma. Ibland väljer jag att frysa en kort stund för jag vet att jag kommer vara inne snart igen.
LÄS HELA INTERVJUN PÅ TAIGABLOGGEN
MAT, SÖMN OCH OREGELBUNDNA ARBETSTIDER
Mat och sömn är viktiga faktorer för att hålla prestationsförmågan på topp, men oregelbundna arbetstider kan göra det svårt att se till att kroppen får det den behöver, vid rätt tid och i rätt mängd. I yrken inom ambulans och räddningstjänst, som många gånger handlar om liv och död, är det viktigt att kropp, knopp och kläder samarbetar för så goda förutsättningar som möjligt.

Med bra metoder för sömn och mat samt en beklädnad som ger dig ett fullgott skydd har du väldigt goda förutsättningar att lyckas.
LÄS OM HUR DU HANTERAR MAT OCH SÖMN VID OREGELBUNDNA ARBETSTIDER PÅ TAIGABLOGGEN
SVERIGES BÄST KLÄDDA:
VINNAREN ÄR KORAD
När rösterna räknats visade det sig att Sveriges Bäst Klädda är ingen mindre än föraren och spaningssoldaten Niklas Haglund. Det firade vi på Taiga tillsammans med Niklas med tårta och prisutdelning. Vi gratulerar Niklas ännu en gång och önskar honom och den han väljer att ta med sig på vinstresan till Island en trevlig resa.

Vi vill tacka alla som tävlat i omröstningen om Sveriges Bäst Klädda 2017. Hoppas vi får se er igen som tävlande om titeln Sveriges Bäst Klädda 2018. Tack också till alla som har röstat.
SÄG HEJ TILL YVONNE
Yvonne Petersén-Johansson är 53 år och bor på landet mellan Falkenberg och Varberg, närmare bestämt i Sotared, med sin man Gert. Sin fritid ägnar Yvonne åt att vara ute i naturen, pyssla i trädgården och umgås med familj och vänner. Läsa böcker är ett annat intresse och hon tycker det är kul att resa till spännande platser.

Hos oss på Taiga har Yvonne rollen som inköpare vilket innebär att hon ser till att verkställa produktion av det som ska produceras. I praktiken innebär det i stora drag att hon köper in material, ser till att det kommer till producenterna och sedan till Taiga som färdiga produkter.
KONTAKTA YVONNE PÅ
YVONNE.PETERSEN-JOHANSSON@TAIGA.SE
BJARNI REKOMMENDERAR TAIGAS AMBULANSDAGAR
En av de som besökte oss under de senaste ambulansdagarna var Bjarni Ingimarson, som arbetar inom ambulansen på Island. Höjdpunkterna enlig Bjarni var testerna i Taiga Climate Lab och föreläsningen om GORE-TEX®, samt att se hur Taiga arbetar.

– Det var väldigt intressant att se hur Taiga arbetar, det var som att få ett intyg på klädernas kvalitet.

Amulansdagarna var väldigt lärorika tyckte Bjarni. Redan innan tyckte han att han hade bra koll på kläder för olika väder, men under ambulansdagarna upptäckte han ny kunskap som han kommer att ha nytta av. En av de nya insikterna är hur viktigt det är att det är tätt i ärm- och benslut när det regnar, vilket han lärde sig vid testerna i Taiga Climate Lab. Utöver att det var lärorikt tyckte Bjarni det var kul att se anläggningen som Taiga arbetar i och få ansikten på dem han har kontakt med.

– Jag skulle absolut rekommendera att komma till Taigas ambulansdagar. Förutom att man får bra insikt i hur de arbetar är det en chans att framföra sina egna tankar och åsikter om hur kläderna kan utvecklas.
LÄS OM TAIGA TEST CAMP HÄR
VÄLKOMMEN PÅ KOSTNADSFRI KURS MED TAIGA TEST CAMP
Det är dags för kostnadsfri utbildning med Taiga Test Camp där alla som arbetar utomhus eller köper in kläder åt andra som arbetar utomhus är varmt välkomna.

Det krävs mycket kunskap för att kunna klä sig rätt. Med vår utbildning får du en djupare förståelse för hur klädseln påverkar din prestation och ditt välmående i olika klimatförhållanden och arbetsmiljöer. Utifrån praktiska tester i våra klimatkammare, teori och verkliga upplevelser ute kommer du ha med dig insikter som hjälper dig att klä dig rätt för alla väder.

För mer information eller anmälan, kontakta Lasse Andersson på:
0340-666908
LASSE.ANDERSSON@TAIGA.SE
TAIGA VINNER ÄNNU EN UPPHANDLING
Taiga kan stolt berätta att vi har vunnit ytterligare en upphandling och kommer i och med den att klä ambulanspersonalen i Västra Götalands Region de kommande fyra åren, med möjlighet till ett års förlängning. Upphandlingen gäller larmställ, stationskläder och administrationskläder och är baserad på både pris och kvalitet. Vi är väldigt glada över att vara så konkurrenskraftiga på kvalitetsaspekten så att vi får förtroendet att arbeta med Västra Götalands Region, och ser fram emot att utveckla ambulansens beklädnad tillsammans.
UPPTÄCK HELA VÅRT SORTIMENT INOM AMBULANS HÄR
Taiga 360° är vårt helhets- erbjudande. Där har vi samlat kunskapen om kläder, klimat, arbetsmiljö och människan.
vimeo
Taiga AB
Annebergsvägen 3
432 95 Varberg
Tel: +46 340-66 69 00
fax: +46 340-66 69 92

info@taiga.se
Avregistrera dig från detta nyhetsbrev