CE-MÄRKNING: ETT VIKTIGT STEG FÖR ATT SÄKERSTÄLLA PERSONSKYDD
För oss är säkerheten i våra produkter otroligt viktig. Vi arbetar ständigt för att våra kunder ska få högkvalitativa produkter som håller vad de lovar. För att upprätthålla säkerhetsstandarden följer vi EU:s lagstiftning för personlig skyddsutrustning och kan därför CE-märka våra plagg. CE-märkningen försäkrar den anställde om att tillverkaren har följt regler för hur produkten ska framställas samt att plaggen uppfyller de rättsliga krav som finns för att skydda den anställde.

Under sommaren uppdaterades märkningarna återigen. Roland Iwanow arbetar hos oss som produktchef sedan 20 år tillbaka och är den som bär ansvaret för att säkerställa att våra produkter följer EUs krav.
LÄS MER OM CE-MÄRKNINGARNA PÅ TAIGABLOGGEN
INTERVJU: VIKTIGT ARBETE FÖR ETT HÅLLBART FÖRETAGANDE
Vi satsar på att tydliggöra vårt arbete kring miljöansvar och hållbarhet. Vi tar ett stort ansvar när det gäller vår miljö och vill genom ett bra hållbarhetsarbete hålla ihop vårt arbete och tydliggöra det. Detta för att öka transparensen mellan oss, våra kunder och leverantörer men det skall också fungera som en hjälp för hur vi ska jobba mer hållbart internt. För att lyckas med detta har Maria Larsson, CSR-ansvarig på Taiga, fått i uppdrag att arbeta fram en hållbarhetsstrategi.

– Det är vi tillsammans på företaget som skall ta ett ansvar för våra hållbarhetsfrågor och det ska genomsyra hela vårt arbete. Mitt jobb är att bidra med kunskap så att alla kan ta ett stort ansvar i dessa frågor.

Hållbarhetsstrategin binder samman Taigas satta mål kring ett hållbart företagande. Det innefattar inte bara miljövänliga val och prioriteringar kopplat till produkter och transport utan också den sociala hållbarhetsaspekten när det kommer till personal och arbetsklimat hos våra samarbetspartners.

– Detta ska inte bara vara ett estetiskt dokument utan ett bevis på att vi jobbar som vi lär. Hållbarhetsstrategin ska hållas levande och ständigt utvecklas och formas efter nya områden
som rör branschen.

Syftet med hållbarhetsstrategin är att den ska vara ett visuellt bevis på hur Taiga arbetar mer hållbart samt ligga till grund för en framtida hållbarhetsrapportering.

För att utveckla CSR-arbetet är det viktigt att nätverka med andra företag och organisationer. Bland annat har Taiga engagerat sig i CSR Västsverige som är ett organisationsnätverk där företag från olika branscher får chansen att utbyta kunskap. Maria menar att det är viktigt att nätverka och inte se varandra som konkurrenter utan att kunna dra nytta av andras framgångar och motgångar.

– Ska vi förändra världen måste vi göra det tillsammans.

Genom Maria kommer Taiga fortsätta driva och utveckla Taigas hållbarhetsarbete för att alltid leverera bra och kvalitativa produkter på ett så miljövänligt och rättvist sätt som möjligt.
Taiga vill alltid leverera hållbara produkter och för att det ska vara möjligt måste hela spannet av leverantörer, transportörer och medarbetare arbeta efter samma mål och vision.

– Det är viktigt att alla tar ansvar hela vägen. För oss har detta arbete fått en ny dimension och jag ser fram emot att få fortsätta arbeta med vårt ansvarstagande kring miljö och hållbarhet.
SVERIGES BÄST KLÄDDA 2018:
NU STARTAR TÄVLINGEN
Tävlingen för alla riktiga hjältar är tillbaka! Nu drar snart Sveriges Bäst Klädda 2018 igång, där vi uppmärksammar dig som jobbar i tuffa miljöer och som klarar arbetets utmaningar med hjälp av bra klädsel.

För den som tar hem titeln är det en resa till Island för två som väntar. Tävlingen drar igång den 3 september, där du kan anmäla dig själv eller nominera en vän/kollega.
LÄS MER OM SVERIGES BÄST KLÄDDA
SÄG HEJ TILL MARIANNE
Marianne Karlberg är sömmerska på Taiga och jobbar med det mesta inom sömnad, märkning och tryck. Hon är 58 år gammal och är precis som många andra hos oss hemmahörande i Varberg.

På fritiden är det amerikanska bilar som är Mariannes största passion och hon är bland annat vice ordförande i Warbergs Automobilclub och ledamot i Wheels and Wings-kommittén.

INFO@TAIGA.SE
TA MIKROPAUSER UNDER ARBESTSDAGEN
När det är fullt upp på jobbet är det lätt att glömma bort att ta pauser – men det är när vi har som mest att göra som det är särskilt viktigt. Så kallade mikropauser kan göra stor skillnad för hur vi mår och presterar, inte minst vid intensivt arbete.

Ju fler mikropauser, desto bättre.
LÄS MER OM VARFÖR DU BÖR TA MIKROPAUSER I TAIGABLOGGEN
TAIGA TEST CAMP
22-23 NOVEMBER
I november är det dags för Taiga Test Camp, utbildningen för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom kropp, kläder och klimat.

Utbildningen riktar sig främst till dig som arbetar i extrema och krävande miljöer där behovet av effektivitet och skärpa är påkallat, och under utbildningsdagarna får du lära dig mer om hur du klär dig rätt för arbete utomhus.
LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR
Taiga 360° är vårt helhets- erbjudande. Där har vi samlat kunskapen om kläder, klimat, arbetsmiljö och människan.
vimeo
Taiga AB
Annebergsvägen 3
432 95 Varberg
Tel: +46 340-66 69 00
fax: +46 340-66 69 92

info@taiga.se
Avregistrera dig från detta nyhetsbrev