MILITÄRA KAMOUFLAGE:
VÄLJ RÄTT FÖR ETT BÄTTRE SKYDD
För alla som jobbar inom militären är det personliga skyddet oerhört viktigt. En betydande del i det är utrustningen och vilket skydd det erbjuder. Exempelvis är kamouflaget en viktig komponent – men att vara kamouflerad räcker inte alltid, utan du måste också veta vilket kamouflage som är rätt för din arbetssituation och hur du nyttjar det på bästa sätt.
LÄS MER PÅ TAIGABLOGGEN
MILITÄR UTRUSTNING HOS COLD SKILLS I KARLSBORG
Inom den militära verksamheten ställs man inför många riskfyllda situationer som kräver särskild utrustning för bästa möjliga skydd. Kamouflagebeklädnad är ett effektivt sätt att minimera risken för att bli upptäckt, men att välja rätt kamouflage och att använda det på rätt sätt kräver en viss kunskap.

Conny Greus driver Cold Skills i Karlsborg med butik och utbildningsverksamhet. I butiken säljs kläder, vapen, tillbehör och mat för personer som arbetar i eller vistas i extrema förhållanden.

– Jag brukar säga att vi har allt man behöver på kroppen och i ryggsäcken.

Conny började sin karriär då han arbetade som utbildare vid arméns jägarskola i Kiruna. Därefter tillbringade han 17 år som utbildare för militärer inom försvarsmaktens SF- specialförband. Detta har gett Conny en mycket god kunskap kring vilka utmaningar yrket innebär och vilka kläder som lämpar sig bäst för att hantera dessa utmaningar, varpå Conny också kan bidra med support kring den militära utrustningen.

– Med min erfarenhet kan jag förklara vilka funktioner som finns och hur de ska användas. Jag förstår kundernas frågor och de förstår mig.
LÄS MER OM COLD SKILLS
SVERIGES BÄST KLÄDDA 2018:
NU STARTAR TÄVLINGEN
Tävlingen för alla riktiga hjältar är tillbaka! Nu drar snart Sveriges Bäst Klädda 2018 igång, där vi uppmärksammar dig som jobbar i tuffa miljöer och som klarar arbetets utmaningar med hjälp av bra klädsel.

För den som tar hem titeln är det en resa till Island för två som väntar. Tävlingen drar igång den 3 september, där du kan anmäla dig själv eller nominera en vän/kollega.
LÄS MER OM SVERIGES BÄST KLÄDDA
INTERVJU: VIKTIGT ARBETE FÖR ETT HÅLLBART FÖRETAGANDE
Vi satsar på att tydliggöra vårt arbete kring miljöansvar och hållbarhet. Vi tar ett stort ansvar när det gäller vår miljö och vill genom ett bra hållbarhetsarbete hålla ihop vårt arbete och tydliggöra det. Detta för att öka transparensen mellan oss, våra kunder och leverantörer men det skall också fungera som en hjälp för hur vi ska jobba mer hållbart internt. För att lyckas med detta har Maria Larsson, CSR-ansvarig på Taiga, fått i uppdrag att arbeta fram en hållbarhetsstrategi.

– Det är vi tillsammans på företaget som skall ta ett ansvar för våra hållbarhetsfrågor och det ska genomsyra hela vårt arbete. Mitt jobb är att bidra med kunskap så att alla kan ta ett stort ansvar i dessa frågor.

Hållbarhetsstrategin binder samman Taigas satta mål kring ett hållbart företagande. Det innefattar inte bara miljövänliga val och prioriteringar kopplat till produkter och transport utan också den sociala hållbarhetsaspekten när det kommer till personal och arbetsklimat hos våra samarbetspartners.

– Detta ska inte bara vara ett estetiskt dokument utan ett bevis på att vi jobbar som vi lär. Hållbarhetsstrategin ska hållas levande och ständigt utvecklas och formas efter nya områden
som rör branschen.

Syftet med hållbarhetsstrategin är att den ska vara ett visuellt bevis på hur Taiga arbetar mer hållbart samt ligga till grund för en framtida hållbarhetsrapportering.

För att utveckla CSR-arbetet är det viktigt att nätverka med andra företag och organisationer. Bland annat har Taiga engagerat sig i CSR Västsverige som är ett organisationsnätverk där företag från olika branscher får chansen att utbyta kunskap. Maria menar att det är viktigt att nätverka och inte se varandra som konkurrenter utan att kunna dra nytta av andras framgångar och motgångar.

– Ska vi förändra världen måste vi göra det tillsammans.

Genom Maria kommer Taiga fortsätta driva och utveckla Taigas hållbarhetsarbete för att alltid leverera bra och kvalitativa produkter på ett så miljövänligt och rättvist sätt som möjligt.
Taiga vill alltid leverera hållbara produkter och för att det ska vara möjligt måste hela spannet av leverantörer, transportörer och medarbetare arbeta efter samma mål och vision.

– Det är viktigt att alla tar ansvar hela vägen. För oss har detta arbete fått en ny dimension och jag ser fram emot att få fortsätta arbeta med vårt ansvarstagande kring miljö och hållbarhet.
SÄG HEJ TILL MARIANNE
Marianne Karlberg är sömmerska på Taiga och jobbar med det mesta inom sömnad, märkning och tryck. Hon är 58 år gammal och är precis som många andra hos oss hemmahörande i Varberg.

På fritiden är det amerikanska bilar som är Mariannes största passion och hon är bland annat vice ordförande i Warbergs Automobilclub och ledamot i Wheels and Wings-kommittén.

INFO@TAIGA.SE
NATURENS SKAFFERI – ÄTBART TILL SKOGS
När naturen är ens arbetsplats är det bra att känna till sin arbetsmiljö ur olika aspekter. För dig som vistas mycket i skog är det naturligtvis viktigt att ha koll på vad som är ätligt och inte, men hur bra koll har du på vad de olika inslagen i naturens skafferi faktiskt är bra för? Vi listar fördelarna med olika bär som du hittar i den svenska naturen.
LÄS INLÄGGET I TAIGABLOGGEN
TAIGA TEST CAMP
22-23 NOVEMBER
I november är det dags för Taiga Test Camp, utbildningen för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom kropp, kläder och klimat.

Utbildningen riktar sig främst till dig som arbetar i extrema och krävande miljöer där behovet av effektivitet och skärpa är påkallat, och under utbildningsdagarna får du lära dig mer om hur du klär dig rätt för arbete utomhus.
LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR
Taiga 360° är vårt helhets- erbjudande. Där har vi samlat kunskapen om kläder, klimat, arbetsmiljö och människan.
vimeo
Taiga AB
Annebergsvägen 3
432 95 Varberg
Tel: +46 340-66 69 00
fax: +46 340-66 69 92

info@taiga.se
Avregistrera dig från detta nyhetsbrev